Milí rodiče, posílám aktuální informace k uplynulým událostem a výhled na prosinec, začátek nového roku. Informace doporučujeme průběžně sledovat na našich stránkách a facebooku. Zároveň vítáme vaše další příspěvky, dotazy..


V polovině listopadu došlo ke změně ve stravování. Doposud jsme dováželi obědy z učňovského střediska Horka a svačiny chystaly ,,jak se dalo“. Dovážená strava byla testovací alternativou z místních dostupných možností, které se nabízely. Nebyla však primárně určena malým dětem a její kvalita kolísala. Rozhodli jsme se proto vyzkoušet vaření obědů i přípravu svačin svépomocí. Kuchyně se ujala Anežka – maminka Vítka Horyny a za pomoci šikovných maminek – Kristýny, Dany a dalších…. nám připravují ,,samé dobroty“. Do iniciativy se zapojili i další maminky, které pečou chleba a buchty na svačiny. Jídelníček je sestaven převážně z jednoduchých jídel, která většině dětí vyhovují. Celková kvalita stravy se výrazně zlepšila. Dětem chutná a přidávají si. Milé maminky, velmi si vážíme vaší pomoci a srdečně děkujeme.

V průběhu listopadu jsme si vyrobili lucerničky a společně oslavili svátek svatého Martina. U této příležitosti nás už podruhé navštívily děti z dětské skupiny Parníček z Lysé nad Labem. Návštěva se vydařila a Parníček má chuť v návštěvách pokračovat.

První prosincovou neděli jsme uspořádali malý jarmark a adventní spirálu. Zároveň jsme otevřeli náš stánek na vánočním trhu v Benátkách. Prodávali jsme naše společné drobné výrobky. Největší úspěch mělo jídlo a ,,pochutiny“. Utržili jsme už více než 3000,- korun a stále ještě nabídka trvá. Zboží je vystaveno na stolku v prostorách šatny. Hlavní myšlenkou celé akce byla naše prezentace. Připravili jsme za vaší  pomoci letáky s fotografiemi a stručnými informacemi. Na přípravě letáků se podílel tým rodičů. Grafický návrh a celkovou úpravu provedla Iva Schneiderová.Tisku se opakovaně ujal Lukáš Kohl. Moc děkujeme. 

Nyní chystáme na leden ,,den otevřených dveří“. V červenci nás čeká zahájení činnosti dětské skupiny. Vítáme tedy další děti, které k nám budou pravidelně docházet. Více informací si povíme na lednové schůzce.

A ještě poděkování maminkám, které darovaly produkty a mrzly na jarmarku u našeho stánku – Kristýna, Lucka R., Magda, Dana, Martina…Velké poděkování Kristýně za pletení adventních věnců a pomoc na přípravě jarmarku, trhu a adventní slavnosti (společně s Pepou a s babičkou).
Věříme, že se naše společná snaha zúročí….  


Ve čtvrtek 19.12. v 16.30 hod. se sejdeme na malé vánoční slavnosti. Zazpíváme si koledy a společně zahrajeme vánoční příběh. Ovoce, oříšky a  cukroví na občerstvení vítáno… stejně tak i herci a šikovné ruce na přípravu kulis a celkových prostor. Vánoční hru budeme hrát s dětmi v průběhu dílniček a kdo má zájem, může se přidat.

Další důležité informace:

Provoz v tomto roce končí vánoční slavností. Naposledy se sejdeme 18.12. na klubu a 19.12. na slavnosti. Příspěvek tedy počítáme za tři týdny. Výše zůstává stejná: 350,- Kč/den na účet, 70,- Kč/den strava – vybíráme v hotovosti. Dopočítáme podle skutečné docházky. Krátké absence neřešíme, delší zohledníme podle společné domluvy.

Klubový příspěvek prosinec:  Jeden den v týdnu 1050,- Kč. Dva dny v týdnu 2100,-Kč.

Lednový provoz zahájíme v úterý 7.1.2020. Na uvítanou si v rámci našeho tradičního programu zahrajeme tříkrálovou hru. Všichni jsou srdečně zváni.

V úterý 14.1.2020 od 16 hod. po rozchodu dětí se koná schůzka rodičů.

Program:

– zpětný pohled na provoz dětského klubu a výhled se směřováním k dětské skupině
– přednáška na téma ,,Dětství jako základ života – vývojové etapy člověka “


Klidný adventní čas. Stáňa a spol.